1968 Devrimci Eğitim Şûrası ve 1969 Büyük Öğretmen Boykotu – Ahmet Doğan

Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) tarafından düzenlenen 1968 Devrimci Eğitim Şûrası ve 1969 Büyük Öğretmen Boykotu, öğretmen mücadelesi tarihimizin de önemli olaylarındandır.
 Bu kitapta, eğitimci Ahmet Doğan, eğitim ve öğretmen mücadelesi tarihinin gönenç verici bu iki olayını, belgelere dayanarak anlatıyor. Belgelerden alıntılarla yetinmiyor, anlatımını kırk yıllık eğitim deneyimi ve anılarıyla besliyor. “Dün eğitim vardı, ya bugün?..” sorusuna aradığı yanıtlarla, eğitim tarihimizin dünüyle bugünü arasında köprüler kuruyor. Bu anlamda kitap, kimi okura bellek tazeleme, kimi okura Türkiye’nin eğitim geçmişiyle karşılaşma, kimine de geçmişiyle yüzleşme olanağı sunuyor.
Yazarın içten paylaşımlarıyla yer yer edebi bir sıcaklık da kazanan bu özgün çalışma, “köyde mezarı olan tek aydına”, halkının her türlü sorununa sahip çıkan yurtsever-devrimci öğretmenlere ve onların mücadele birikimine bir güzelleme olarak da okunabilir.

Kitabın Künyesi
1968 Devrimci Eğitim Şûrası ve 1969 Büyük Öğretmen Boykotu
Ahmet Doğan
Bilim ve Gelecek Kitaplığı
Basım Tarihi: 2010
144 sayfa

Bir yorum

  1. Merhaba,
    1968 Devrimci Eğitim Şurası ve 1969 Büyük Öğretmen Boykotu adlı yapıtı Türk Eğitim Tarihine kazandıran Sayın Ahmet DOĞAN’ı kutlarım.
    Türk Eğitim Tarihinin şanlı geçmişinden bir kesitin yeniden yaşam alanımıza katılması, bunu web ortamında döküman olarak paylaşılması küçümsenecek bir olay değildir.
    “Bizler sınıf ve kitle sendikacılığı mücadelesi veriyoruz”, “Bizler TÖS, TÖB-DER geleneğinden geliyoruz” diyen, bugünkü eğitim sendikalarının yönetici ve üyelerinin öncelikle bu yapıtı okumalarını, ondan sonra sendikal mücadelerine devam etmelerini öneririm.
    Saygılarımla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir