50 Soruda yer’in evrimi’nde, Prof. Dr. Mehmet Sakınç, yeryüzünün milyarlarca yılda geçirdiği tüm değişimleri, üzerinde yaşayan canlıların evrimiyle kopmaz bağı çerçevesinde ele alıyor. Hem zooloji hem jeoloji lisans eğitimi yapmış olan yazarın, Dünya’nın milyarlarca yıl boyunca adeta biçimden biçime girmesine yol açan dinamik yapısını anlatırken uğradığı kimi sorular şöyle: Dünya gezegeni nasıl oluştu? İlk karalar nasıl doğdu? Yerkabuğu nasıl gelişti? İlk okyanuslar nasıl oluştu? Yaşam nasıl başladı ve gelişti? Atmosfer nasıl oluştu? Yer’in dinamik halde olmasını sağlayan iç ve dış süreçleri nelerdir? Kıtalar hareket eder mi? Volkanizma nasıl çalışır, nelere yol açar? Fosil nedir, fosilleşme nasıl gerçekleşir? Jeolojik zaman kavramı nedir? Jeolojik olayları nasıl tarihlendiririz? Paleocoğrafya haritaları nasıl yapılır? Yer’in tarihi boyunca gördüğü iklimleri nasıl biliriz? Akdeniz’in kurumasına neden olan tuz krizi nedir, ne zaman yaşanmıştır; hangi coğrafyaları etkilemiştir?
(Tanıtım Bülteninden)

Mehmet Sakınç Hakkında Bilgi
11/09/1946 yılında İstanbul?da doğdu. 1964 de Pertevniyal Lisesinden mezun oldu. 1964-1965 öğretim yılında İ.Ü.F.F.?de başladığı Jeoloji ve Zooloji lisans eğitimini 1970-1971 yıllarında her iki bölümü de bitirerek tamamladı. 1972 yılında İ.Ü.F.F. Genel Jeoloji Kürsüsünde asistan olarak göreve başladı.
Muş?da ki Doktora çalışmasını 1980 de tamamladı. 1978-1988 yılları arasında İ.Ü.F.F. Genel Jeoloji Kürsüsünde asistan ve Dr. Asistan olarak görev yaptı.
1988 yılında İ.T.Ü. Maden Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı?na Yrd.Doç., 1995 de doçent oldu. 2002 yılında Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü Ekoloji ve Evrim Anabilimdalı’na profesör olarak atandı

Kitabın Künyesi
50 Soruda Yerin Evrimi
Mehmet Sakınç
Bilim ve Gelecek Kitaplığı / 50 Soruda Dizisi
2011, 1. Basım
213 sayfa

Previous Story

Sırrımsın Sırdaşımsın (Her an yıkılırız, her an yeniden yapılırız.) – Ümit Cingöz

Next Story

“Geçmişten Geleceğe Bir Umut İlkesi Kızıldere” kitabı, BirGün Gazetesi ile birlikte 11 – 17 Nisan tarihleri arasında bayilerde…

Latest from Bilim

Go toTop

OKUMA ÖNERİLERİMİZ