Batı sanatında modernizm ve postmodernizm – Cavit Vedat Demirkol

Cavit Vedat Demirkol?un 2008  yılında yayınlanan Batı Sanatında Modernizm ve Postmodernizm adlı çalışması tarih içindeki büyük insanlaşma mücadelesinin sanat alanındaki izlerini sürmektedir. Çok eski çağlardan günümüze kadar, düşüncenin, inançların, politikaların bir biçim altında ifade edilebilmesinin geçirdiği evreler, aynı zamanda insanın toplumsal varlığının evriminin de çizgilerini taşır.
Demirkol?un elinizdeki dev çalışması, bu büyük ve karmaşık sürecin eksiksiz bir özetini sunmaktadır.
Kitapta, sanat yapıtlarının daha somut anlaşılabilmesi için, ?sanat okulları? temsilcilerinin en özgün yapıtlarının renkli röprodüksiyonlarını da bulabileceksiniz.
Cavit Vedat Demirkol, 1919 yılında İstanbul’da doğdu. 1945 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden yüksek mühendis mimar olarak mezun oldu.
1945-53 yılları arasında çeşitli kuruluşlarda mimar olarak çalıştı. 1953 yılında Ankara’da Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürîüğü’nde göreve başladı.
1959 yılında Paris’te mimari etüt ve araştırmalarda bulundu. 1985 yılında Araştırma ve Geliştirme Bakanlığı’ndan emekli oldu. 1985-2003 yılları arasında felsefe tarihi, sanat tarihi, kozmoloji, arkeoloji ve paleantropoloji alanlarında çalışmalar yaptı. Ankara Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Gazi Eğitim Fakültesi ve Yüksek Öğretim Fakültesi’nde sanat tarihi üzerine konferanslar verdi. Antropoloji alanında ilk yazısı 1973 yılında yayınlandı. Çeşitti sanat dergilerinde sanat tarihi ve resim sergileri üzerine yazdığı 20’den fazla makalesi yayınlandı. Halen ilgi alanları üzerinde devamlı çalışmalarını sürdürmektedir.

Batı sanatında modernizm ve postmodernizm
Yazar : C. Vedat Demirkol
Yayınevi : Evrensel Basım Yayın
Sayfa Sayısı : 240
Basım Tarihi : Temmuz 2008

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir