Anadolu’nun Altın’daki Tehlike (Kışladağ’a Ağıt) – Özer Akdemir

İnsanlık, doğa ve canlı türleri büyük bir tehlike altında; kâr hırsı çevreyi ve halkın yaşam alanlarını tehdit etmekle kalmıyor, kültürel mirası ve insanlık tarihine dair eserleri de bir bir yok ediyor. Çevre felaketlerinin ve katliamlarının eksik olmadığı ülkemizde Anadolu’nun “Altın”daki Tehlike kitabı Kışladağ’ın acıklı hikâyesine bir gazetecinin tanıklığıdır.

Özer Akdemir, Kışladağ’daki gelişmeleri başından itibaren takip etmiş, sayısız kere bölgeye gitmiş; görmüş, duymuş, görüntülemiştir. Kışladağ’ın hikayesini anlatırken, Bergama’dan, Kıbrıs – Lefke’den, Kütahya’dan, Balya’dan örnekler vermeden de geçememiştir.

Önümüzdeki yıllarda benzer çalışmaları yapanlar, anılan yerlerin dışında pek çok örnek vermek zorunda kalacak gibi görünmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)

Kitabın Künyesi
Anadolu’nun Altın’daki Tehlike
(Kışladağ’a Ağıt)
Özer Akdemir
Evrensel Basım Yayın / Araştırma-İnceleme Dizisi
İstanbul, Nisan 2011, 1. Basım
392 sayfa

Previous Story

Eşitlik, Değer, Mülkiyet – Suat Kamil Aksoy

Next Story

Medya Mahrem (Medyada Mahremiyet Olgusu ve Transparan Bir Yaşamdan Parçalar) – Kolektif

Latest from Doğa

Agroekoloji – Başka Bir Tarım Mümkün

Bir bilim, uygulama ve hareket olarak 1980’lerde dünya sahnesine çıkan agroekoloji günümüzde, endüstriyelleşmiş, tek tip ürüne dayanan, doğaya zarar veren, kâr rasyonalitesini temel alan

Yaşam dolu 20 Kürtçe kelime

İçinde “roj” (gün/güneş) geçen çok sayıda Kürtçe kelime duymuş olmanız tesadüf değil. Kürtçe’de adını doğadan olan yüzlerce kelime bulunuyor. Bu kelimelerin önemli bir kısmını
Go toTop

OKUMA ÖNERİLERİMİZ