B. Sadık Albayrak’ın “Edebiyat Cephesi”ne kitapla katkısı: Okuma Yazmanın Izdırapları

B. Sadık Albayrak’ın yeni kitabı “Okuma Yazmanın Izdırapları” Doğu Kitabevi’nden çıktı. Günümüzde giderek geriye itilen gerçekçi edebiyatın önemli yazarlarını ele alarak bir kılavuz kitabı işlevi üstlenen Okuma Yazmanın Izdırapları, okuryazarlığın durumunu ortaya koyan bir çalışma.

Kitap meraklı bir çocuğun yazıyı öğrenmesinden başlayarak, edebiyatla buluşmasının sevinci ve acısıyla yola çıkıyor. Yazarın yazgısını belirleyen kuşağıyla ve toplumuyla ortaklıkları ve ayrılıklarını sorguluyor. Okurla konuşurcasına açık ve yalın bir dille yazan B. Sadık Albayrak, okuma yazmanın ızdırapları değil, sevinçlerinin duyulduğu bir toplum arayışını dile getiriyor. Yazarın bireysel serüveniyle tarihi birleştiren anlatımıyla, ilkçağdan günümüze edebiyatın insan için işlevine ışık düşüren, eleştirel düşünce ve edebiyatın izdüşümlerinden okuryazarlığın elkitabı diyebileceğimiz bir yapıt ortaya koyuyor.
Edebiyatı, bilimi, sanatı, felsefeyi, insanın toplumsal yönünü oluşturan bilgi ve bilinç kaynaklarını kurutan kapitalist sistemin olağan sonuçlarını kabul etmeyen kitap, “kapitalist toplum altında insan olunabilir mi?” sorusunu gündeme getiriyor. Yazara göre, “Okuma Yazmanın Izdırapları”, bir umut ve öfke atlasıdır.

Kitabın Künyesi
Okuma Yazmanın Izdırapları
B. Sadık Albayrak
Doğu Kitabevi
Türkçe
332 s. — 2. Hamur– Ciltsiz — 13 x 21 cm
İstanbul, 2015
ISBN : 9786059093132
Yayın Yönetmeni : İbrahim Horuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir