Çocuk ve gençlik edebiyatının gelişimi için hayata geçirdiği özgün çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM) müdürü Prof. Dr. Sedat Severden, çocuklara okuma kültürü kazandırma sürecinde, eğitimcilerin ve anne babanın görevlerini konu alan yapıcı bir eser.

Çocuk Edebiyatı ve Okuma Kültürü, Prof. Dr. Sedat Severin uzun yıllar çeşitli dergi, gazete ve kitapta çocuk edebiyatı ve okuma kültürü ilişkisi üzerine yayımlanmış yazılarını bir araya getiren zengin bir içeriğe sahip.

Prof. Dr. Sedat Sever, çocuk-edebiyat-yaşam üçgenini farklı boyutlarıyla mercek altına alarak, çocukların okuma kültürü edinme sürecinde karşılaştıkları temel sorunlar üzerine alternatif çözüm önerileri sunuyor. Çocuk kitaplarında şiddet, çocuk kitaplarının öğretici olma zorunluluğu, anadili ediniminde çocuk kitaplarının işlevi gibi konularda farklı bakış açıları sunan Sever, kimi yazarların eserlerinden de örnekler vererek, gündeme getirdiği sorulara derinlik kazandırmayı ihmal etmiyor.

Çocuk Edebiyatı ve Okuma Kültürü, çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmak isteyen bilinçli ebeveynler, Türk dilinin inceliklerini ve edebi zenginliklerini öğrencilerine aktarmayı ilke edinen öğretmenler ve çocuk edebiyatı alanında uzmanlaşmış akademisyenler için özel olarak hazırlandı. Kaynak niteliği taşıyan bu değerli yapıt, içinde edebiyat ve çocuk sevgisi olan herkesin başvuru kitabı olmaya aday.

Kitabın Künyesi
Çocuk Edebiyatı ve Okuma Kültürü
Yazar: Sedat Sever
Yayınevi: Tudem Yayınları
Baskı Yılı: 2013
256 sayfa

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Previous Story

Şipşak Freud – Christfried Tögel

Next Story

Egemenlere şifrelerle direnmek mümkün mü?

Latest from Çocuk Edebiyatı

Go toTop