Dünya edebiyatının ve tiyatrosunun seyrini değiştiren Bertolt Brecht, Günlükleri´yle ilk kez Türkçede…
İki cilt halinde yayımladığımız Günlükler’in ikinci cildi, yazarın 1941-1955 yılları arasında tuttuğu notlardan -Günlükler, Jurnaller ve Otobiyografik Notlar alt başlıklarıyla- oluşuyor. Ve -geç de olsa- nihayet Türkçe okuru da Brecht’in yazma-yaşama serüvenini kendi ağzından (elinden) dinliyor.
Brecht, 1956 yılında öldüğünde ardında bıraktığı eserler aşağı yukarı altmış ciltti. Bu büyük şair ve oyun yazarının henüz lise öğrencisiyken tuttuğu notları, yazdığı şiirleri, okumanın verdiği keyif bir yana, o genç Brecht’in, korkularıyla, isyanı ve öfkesiyle, aşkları ve beklentileriyle yani işte on beş yaşında bir genç hayat karşısında ne hissederse hepsiyle yüzleşiyoruz. Ve samimiyetle yazılmış bu satırları okurken, asıl başka bir şeye tanıklık ediyoruz: o yılların Almanya’sına, dünyasına…
Yaklaşan savaş, Hitler, Nazizm, yoksulluk, dünyanın yaşadığı en büyük soykırım, Brecht’in satırlarıyla bir kez daha yazılıyorinsanlık tarihine….
Tanıtım Yazısı

Kitabın Künyesi
Günlükler-2 – 1941-1955
Yazar: Bertolt Brecht
Yayınevi: İthaki Yayınları
Çeviren: İlke Gökdemir
Baskı Tarihi: Kasım 2009
Sayfa Sayısı: 478 sayfa

Previous Story

Buckingham Buckingham Olalı Böyle Zulüm Görmedi! – Hikmet Temel Akarsu

Next Story

Mutluluk Paradoksu – Ziyad Marar

Latest from Bertolt Brecht

Halkın Ekmeği – Bertolt Brecht

Halkın Ekmeği, şair, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni ve kuramcısı Bertolt Brecht’in dokuz ciltlik şiirlerinden yapılmış bir seçmedir. Daha önce değişik yayınevleri tarafından birçok baskısı
Go toTop

OKUMA ÖNERİLERİMİZ