Aghtamar adasındaki onuncu yüzyıl Kutsal Haç ya da Surp Haç Ermeni Kilisesi, Türkiye?deki en önemli mimarlık mahallerinden biridir. Kutsal Kitap?tan alınma ve din dışı bir dizi temanın resmedildiği eşsiz kabartmalarıyla kilise, ortaçağ Ermeni ve erken Hıristiyanlık sanat ve mimarisinin bir mücevheridir.
Onuncu yüzyıldan yirminci yüzyıla kadar uzanan birçok kaynağa dayanan Aghtamar: Ortaçağ Ermeni Mimarisinin Bir Mücevheri, Kutsal Haç kilisesinin büyüleyici bir tarihçesini verirken, içerdiği paha biçilmez mimari çizimler ve renkli fotoğraflarla da okurun karmaşık heykel anlatılarını büyük bir kolaylıkla takip etmesini sağlamaktadır.
The tenth century Armenian Church of the Holy Cross or Surp Khach on the island of Aghtamar is one of the most important architectural sites in Turkey. With its unique sculptural carvings depicting a complex of biblical and secular themes, this church is a jewel of medieval Armenian and early Christian art and architecture.
Based on a variety of sources from the tenth and twentieth centuries, Aghtamar: A Jewel of Medieval Armenian Architecture gives a fascinating history of the church of the Holy Cross and includes invaluable architectural drawings and color photographs that allow readers to follow the complex sculptural narratives with great ease.
Kitabın Künyesi
Kitabın adı: Ahtamar: Ortaçağ Ermeni Mimarlığının Mücevheri
Aghtamar: A Jewel of Medieval Armenian Architecture
Derleyenler: Osman Köker ? Ara Sarafian
Metin: Stepan Mnatsakanian
Çeviren: Zuhal Bilgin
Fotoğraflar: Kadir Çıtak
Yayın tarihi Eylül 2010
Yayınevi: Birzamanlar Yayıncılık
Tel: 0212 523 25 06 faks: 0212 523 25 11 e-mail: info@birzamanlaryayincilik.com
Dil: Türkçe ? İngilizce
Fiziksel özellikler: 24 cm x 22 cm, 168 sayfa, kuşe kâğıt
Görsel malzeme: 68 renkli fotoğraf + 19 çizim ve harita