Sınırlar Arasında: İnsanlık Dramından İnsanlık Sınavına

sınırlar arasındaSuriye’de dış güçlerin de dâhil olduğu savaş başladığından bu yana zorunlu olarak Türkiye’ye göç eden, zorlu yollardan geçerek ulaştıkları sınırda, sıcağın altında saatlerce aç susuz bekleyen, kendilerine gösterilen kamplarda ve ülkenin dört bir yanında yaşamlarını sürdürmeye çalışırken kimi zaman güvenlik gerekçesiyle, kimi zaman ısınmak amacıyla verilen elektrik sobasının neden olduğu yangında ölen, sokakta yaşamak durumunda kalan, kadınları, çocukları tecavüze uğrayıp fuhuşa sürüklenen ve yaşadıkları bütün olumsuzluklar dolayısıyla yaşama sevincini kaybeden, geldiği ülkeye dönmemek için intihar eden insanlar…

Yüz bin kişi kadar olacağı tahmin edilen ancak ülkemizdeki varlıkları üç milyonu bulan mülteciler…

Uygulanan yanlış politikaların neden olduğu bir insanlık dramı…
CHP Göç ve Göçme Komisyonu’nun üyeleri tarafından hazırlanmış bu çalışma alanında ilk kez bu kapsamda somut verilerle mültecilerin dramını gözler önüne seriyor.
Bu kitap konuyu bütün yönleriyle inceliyor, çözüm önerileri sunarak bu insanlık sınavını başarıyla vermek için yapılması gerekenleri gösteriyor.

Kitabın Künyesi
Sınırlar Arasında: İnsanlık Dramından İnsanlık Sınavına
Yazarlar: Veli Ağbaba, Selina Doğan, Mustafa Balbay, Nurettin Demir, Zeynep Altıok
Yayıncı: Tekin
06 / 2016
160 Sayfa

Previous Story

Din İman Masa Kasa – Özdemir İnce

Next Story

İsyanın Ve Umudun Dip Dalgası : Günümüz Türkiye’sinden Politik Ekoloji Tartışmaları

Latest from Politika

SLAVOJ ŽIŽEK: Tabiat zaten kaotiktir, en vahşi afetleri, anlamsız ve öngörülemez felaketleri yaratmaya eğilimlidir. Bizlerse onun hain kaprislerine acımasızca tabiyiz, bizleri kollayıp gözeten Tabiat Ana diye bir şey yok. Tabiatın dengesini bozuyor filan değiliz, sadece onu sürdürüyoruz.

Sakınmanın Yolları Peki, ekolojik tehditler gerçekten de o kadar başa çıkılamaz mı? Liberal kapitalizmin bazı müdafileri çevreci harekete “XXI. yüzyılın Komünizmi” diye dudak büküyor;
Go toTop

OKUMA ÖNERİLERİMİZ