Hosting Eklentileri ile Sitenizi Geliştirin!

Web sitenizin hızı ve performansından memnun musunuz? Herhangi bir sayfayı tıkladığınızda içerikler hızlıca ve sorunsuz şekilde yükleniyor mu? Arama motorları üzerinden gelen ziyaretçiler sitenize ait linkleri tıkladığında siteniz yeterince kısa sürede tepki veriyor mu? Sitenizde video içerikleri varsa bunların yüklenme hızından memnun musunuz? Bu sorular, web sitenizin kullanıcı deneyimleri açısından son derece önemli sorulardır. Üstelik arama motorları üzerinden alacağınız trafiği de etkiler. Teknik SEO’da FID ve CLS değerleriyle ifade edilen bu konular, sitenizin sunucu kaynaklarını gözden geçirmenizi gerektirir. Başta disk alanı olmak üzere RAM, CPU ve trafik kotanızdaki yetersizlikler web operasyonunuzun başarısına gölge düşürür. Bu gibi durumlarda hosting eklentileri ile sitenizin teknik tarafta daha başarılı bir performansa ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Web Siteler İçin Hosting Eklentileri

İnternet üzerinden yayın yapan siteler için hosting paketi seçimi kritik bir konudur. Doğru paket seçimi yapan siteler sunucu tarafında yeterli kaynaklara sahip olur. Bununla birlikte, hostingpaketlerindeki yetersizlikleri gidermek için paket değiştirmek her zaman gerekli değildir. Bunun yerine hosting eklentileri kullanmak bazen daha ekonomik bir çözüm olabilir. Söz gelişi, sitenizde sadece disk alanı sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda satın alacağınız ek disk alanı ile site hızınız artar. Veya siteniz trafik kotası bakımından yetersiz kalıyor olabilir. Bu durumda ise ek trafik kotasıyla daha iyi bir sonuç almanız mümkün. Özellikle paylaşımlı hosting paketlerinde eklentiler teknik sorunlara daha ekonomik çözümler sağlıyor. Ancak tabii ki de bu eklentiler her zaman yeterli olmaz. Bazı durumlarda en başarılı sonuçları paketinizi bir üst pakete taşıyarak elde edersiniz.

Ek Disk Alanı

Web hosting paketleri arasında sunucu çeşidi ve kaynak miktarı açısından bazı farklılıklar mevcuttur. Bir web sitesinin sunucu seçimi kadar disk alanı tercihi de önemlidir. Nitekim disk alanı yetersizse diğer önlemlerle performans iyileştirmesi sınırlı etkiler gösterir. Bilindiği üzere web hosting paketlerinde RAM, CPU ve trafik değerleri farklıdır. En önemli değer ise disk alanının genişliğidir. Bu değerlerden RAM (Random Access Memory), geçici veri deposunu oluşturur. Okuma ve yazma işlemlerini diskten daha hızlı gerçekleştirir. CPU (Central Processing Unit), merkezi işlem birimidir. Başka bir deyişle işlemcidir. Tüm hesaplamaların gerçekleşmesini sağlar. Bu nedenle bilgisayarlarda ve sunucularda bir tür beyin görevi görür. Diğer taraftan disk alanı ise en temelde, bir elektronik cihazda depolanan bilgi miktarını ifade eder. Web hostingde disk alanı, sitenin içeriğini barındıran sunucudaki toplam depolama boyutudur.

Hosting eklentileri arasında ek disk alanına ihtiyaç özellikle paylaşımlı hosting hizmetlerinde daha yüksektir. Çünkü bu hosting çeşidinde tek bir sunucu birden fazla web sitesine barındırma hizmeti verir. Hal böyle olunca, web sitelerin sunucu kapasitesi düşer. Oysa sitenin web operasyonu geliştikçe kaynak ihtiyaçları artar. Bu durum en çok düşen hız ve performansla kendisini belli eder. Web sitelerin daha çok kurulum aşamasında tercih ettikleri bu hosting çeşidi, düşük bant genişliğinde kalıcı hale gelebilir. Ancak ek disk alanı ihtiyacını ihmal etmemek gerekir. Hosting eklentilerinden örneğin 5 veya 10 GB’lık ek disk alanları bu tür sitelerin daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamalarına yardımcı olur. Bazı durumlarda ek disk alanını 30 GB’a kadar çıkarmak daha faydalı olur.

Ek Trafik ve Dedicated/Statik IP

Web hosting hizmetlerinde disk alanının yanı sıra hosting trafiği de önemlidir. Bant genişliği olarak da bilinen web hosting trafiği, sunucunun veri aktarım oranını gösterir. Nitekim internet kullanıcıları web siteleri ziyaret ettiğinde, sayfaları görüntülemek için veri indirimi yapar. Gezdikleri sayfa sayısı arttıkça indirdikleri veri miktarı da artar. Web sitesinin anlık hosting trafik kotası bu noktada önemlidir. Çünkü bu kota, belli bir anda tüm kullanıcıların yapabilecekleri veri alışverişinin sınırını ifade eder. Kota sabit kaldığı halde daha fazla ziyaretçinin daha fazla sayfa tıklaması tüm ziyaretçilerin siteden memnun kalmamalarına yol açar. Bu sorun da yine özellikle paylaşımlı hosting hizmetlerinde daha yaygındır. Ancak çözümsüz değildir. Hosting eklentileri arasında ek trafik kotasıyla ziyaretçileriniz için daha yüksek bir bant genişliğine ulaşabilirsiniz.

Statik IP ise web sitesine ait statik bir IP adresidir. Dedicated IP olarak da bilinir. Ve siteye alan adı dışında ikinci bir erişim imkanı sağlar. Bu faydayı da yine paylaşımlı hostinghizmetlerinde daha fazla görürüz. Nitekim statik IP’nin en önemli faydası, web sitesini farklı sitelerle aynı IP adresi üzerinden yayın yapma zorunluluğundan kurtarmasıdır. Hosting eklentileri arasında bu eklenti, sitenin anlık trafik yoğunluğu arttıkça daha önemli hale gelir. Paylaşımlı hosting kullanan sitelerin trafiği arttıkça kendi IP’leri üzerinden yayın yapmaları daha iyi performans göstermelerine yardımcı olur.

daha.net ile En Hesaplı Hosting Eklentileri

Paylaşımlı hosting kullanıcısıysanız ek disk alanı, trafik ve dedicated/statik IP konusunda en hesaplı çözümlere daha.net fırsatlarıyla ulaşabilirsiniz. 2010 yılından bu yana web sitelerin domain, hosting ve sunucu tarafında ihtiyaçlarını uygun fiyat politikasıyla karşılayan daha.net hosting eklentileri konusunda da yanınızda.

Kaynak : https://www.daha.net/

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir