Bingöl’de İnsan Hakları Derneği’ni (İHD) kurar. Bingöl’de yurttaşların kaçırılması, öldürülmesi, işkenceye maruz kalması, tutuklanması, korucu, kontgerilla ve JİTEM olaylarını deşifre ederek hiç tanımadığı insanların hakları için mücadelesini sürdürür.

Bingöl’de açığa çıkan hak ihlalleri ve hukuk dışı uygulamalar uluslararası kamuoyunun da dikkatini çeker. Bingöl artık resmi ve sivil çok sayıda uluslararası kurum ve kuruluş, uluslararası basının ilgi alanı olmuştur.

“Çok ama çok zor koşullarda yaşadı. Onurla anılacak bir abide gibi ismini bıraktı geriye, Rıdvan Kızgın. Kızmadı hiç, ama kızılması gerekenlere, inadına; “Ben buradayım” dedi ve ekledi: “Mücadeleye devam.”

Umuyoruz ki; bir insan hakları aktivistinin yaşadıkları, mücadele tarihine kayıt düşülerek dikkate altına alınmış olur. Rıdvan rahat uyusun…”
Şeyhmus Diken
(Tanıtım Bülteninden)

Kitabın Künyesi
Rıdvan Kızgın – Bir İnsan Hakları Delisi
Şeyhmus Diken
Dipnot Yayınları / Biyografi – Otobiyografi Dizisi
Yayına Hazırlayan : Şeyhmus Diken
Ankara, Nisan 2012, 1. Basım
400 sayfa

Previous Story

Gökkuşağını Çözmek (Bilim, Yanılgı ve Mucize Tutkusu) – Richard Dawkins

Next Story

Pembe Otobüs – Gönenç Kaytaz

Latest from Biyografi Kitapları

Sait Faik’in Dünyası – Afşar Timuçin

Edebiyatımızın yapı taşlarını düşündüğümüzde ilk akla gelen kişilerden biri de Sait Faik’dir. Öykü sanatının bu büyük ustası gerçek bir insancı ve kılı kırk yaran

Deniz Gezmiş’i Anlatan 5 Kitap

Bizim Deniz – Mare Nostrum En uzun koşuysa elbet Türkiye’de de Devrim O, onun en güzel yüz metresini koştu En sekmez luverin namlusundan fırlayarak
Go toTop

OKUMA ÖNERİLERİMİZ