“…yaşamımın çok güzel, uzun bir şiir olacağını hissediyorum.”
Hans Chrisiian Andersen, 1830

Danimarkalı ünlü masalcı Andersen’in hayatı aynı bir masal, bir şiir gibiydi. Yoksul bir ailenin çocuğu olarak doğan Andersen yetenekleri sayesinde genç yaşta keşfedildi. Zorlu bir eğitim süreci ve pek çok engeli aşıp daha hayattayken ünlü yazarlar arasında yerini aldı. 50 masalın, eğlenceli resimlerle süslendiği Andersen Masalları, aynı zamanda dilimize Danca’dan yapılan ilk çeviri.

Küçük İda, “Peki, ya en güzel çiçekler nerede dans ederler?” diye sordu. “Kralın yaz aylarını geçirdiği o büyük şatonun yakınında kentin giriş kapısı var ya, sen o kapıdan sık sık dışarıya çıkmışsındır. Şatonun o çiçek dolu güzel bahçesini de elbette bilirsin. Küçük bir torbanın içinde götürdüğün ekmek ufaklarını yemek için yüzerek yanına kadar gelen kuğuları da anımsıyorsun, değil mi? inan bana, işte orada görkemli balolar verilir! Gerçekten de öyle oldu.

Kitabın Künyesi
Andersan Masalları,
Hans Christian Andersen,
İş Bankası Yayınları,
Çeviri : Murat Alpar
(Kısaltılmamış Çeviri)
Nisan 2006
241 sayfa

Previous Story

Dikanka Yakınlarında Bir Çiftlikte Akşam Toplantıları – Nikolay Vasilyeviç Gogol

Next Story

Çamaşırcının Kızı / Küçücük – Orhan Kemal

Latest from Hans Christian Andersen

Kibritçi Kız masalı, Hans Christian Andersen

Danimarkalı masal yazarı Hans Christian Andersen, Kibritçi Kız masalını 1835 yılında ‘Çocuk Masalları’ kitabında yayımlamıştır. Kibritçi Kız “Bir yılbaşı gecesiydi. Dondurucu, kavurucu bir soğuk
Go toTop

OKUMA ÖNERİLERİMİZ